Preservation Photos #228

Marble staircase in the old post office in White River Junction, VT. Now home to the Center for Cartoon Studies.

Marble staircase in the old post office in White River Junction, VT. Now home to the Center for Cartoon Studies.

A bit of history from the Hartford Historical Society:

Built in 1934 as a WPA Project, this building has seen life as a post office, Vermont District Court and as a privately owned office building. Located at the northeast corner of South Main and Gates Street, it is  a Neo-Classical Revival-style brick building with a round, arched opening and the inscription “United States Post Office” on its front. The first post office in White River Junction opened in 1849 after the town became a major railhead and was located at or near the train depot. It moved in 1890 to the Gates Block and subsequently relocated to this building in 1934. It was replaced by a new distribution center, built outside the historic district in 1964.

 

Advertisements

One thought on “Preservation Photos #228

Have a thought to share?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s